Arduino RFID modules

Lezen & Schrijven van RFID kaarten met 1 module

Voor het lezen en schrijven van RFID kaarten en keyfobs heb je slechts 1 module en een Arduino nodig. Op de module zit een ingebouwde antenne die detecteert als er een kaart in de buurt komt. Beide RFID modules werken met 13.56MHz kaarten en keyfobs (druppels).

Door een kleine stroom in deze antenne te sturen ontstaat er een magnetisch veld die de kaart omzet in een voltage, en vervolgens zijn data uitstraalt. Met deze techniek kun je zowel kaarten lezen als schrijven.

Via SPI en de juiste Arduino Library kun je heel eenvoudig deze module in gebruik nemen. Maak bijvoorbeeld je eigen toegangscontrole of identificatiesysteem.

Wil je weten hoe je de RFID module aanstuurt met een Arduino? Bekijk dan hier het artikel dat wij hebben geschreven over de RC522 RFID module inclusief voorbeeld code.

Welke RFID module heb ik nodig?

Wij hebben twee RFID modules in ons assortiment, namelijk: RC522 en de PN532. Voor de meeste toepassingen is de goedkope RC522 module meer dan voldoende. Je kunt dan elke 13.56MHz kaart die het IEC 14443A and MIFARE protocol ondersteund gebruiken.

De duurdere PN532 ondersteund meerdere protocols, en daarmee zou het ook mogelijk zijn om de NFC tag van je telefoon uit te lezen, iets wat bij de RC522 niet mogelijk is. Daarnaast is de PN532 module ook iets kleiner waardoor deze makkelijker in te bouwen is.