ESP8266 WiFi Modules

WiFi modules voor Arduino en Raspberry Pi

Onze WiFi modules zijn gebaseerd op de ESP8266 chip en kunnen direct verbinding maken met een bestaand WiFi netwerk. Ook kun je met deze modules zelf een WiFi netwerk opzetten en functioneren ze dus als kleine server.

Om de modules aan te sturen wordt doorgaans gebruik gemaakt van een Arduino, Raspberry Pi of een andere microcontroller. Je kunt eenvoudig communiceren met de ESP8266 via de seriële poort (UART). Wij zijn voorstander van het inladen van AT-commando firmware op deze WiFi modules om ze als slave device te gebruiken.

ESP8266 standalone WiFi modules

Onder de kap van de WiFi modules zit gewoon een microcontroller (ESP8266) waarin je natuurlijk ook software kunt laden. Voor de Arduino compiler zijn er bestanden beschikbaar zodat je gewoon Arduino op de ESP8266 module kunt draaien. Hierdoor kun je op de bekende manier programmeren én heb je geen externe microcontroller nodig. De WiFi module kan dus als standalone device werken.

Omdat deze modules tamelijk wat stroom verbruiken tijdens het verbinden, versturen en ontvangen via WiFi is een goede stroomvoorziening een must.

ESP8266 Module programmeren

Om de ESP-01S te programmeren kun je gebruik maken van onze USB programmeer module. Je kunt daar de WiFi module makkelijk in steken zonder gebruik te hoeven maken van kabeltjes en andere toestanden.

De ESP-12F is uitgevoerd als SMD chip die je direct op een printplaat kunt solderen. Voor het prototypen zou je deze kunnen solderen op ons breakoutbordje zodat je deze in een breadboard kunt steken. Hierdoor kun je makkelijk de IO en datasignalen verbinden aan de WiFi module.