Contact

WhatsApp

Reviews
RS485 naar TTL module (MAX485)

RS485 naar TTL module (MAX485)

Artikelnummer : VDR-120
Dit artikel is tijdelijk niet leverbaar.
Uitverkocht

_Self (id: 15259)

Stock: 0 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 1.5

Introductie RS485 naar TTL module

Met de RS485 naar TTL module kun je eenvoudig met een Arduino communiceren op een gebalanceerde RS485 bus via UART (TX en RX). Met een halfduplex communicatie kan een maximale transmissiesnelheid van 2.5Mbps behaald worden. De module is voorzien van beveiliging tegen spanningspieken op de, vaak lange, RS485 bus.

Deze module is ideaal geschikt om over lange afstanden (tot ruim 1200 meter!) via kabel betrouwbaar te communiceren. Doordat het een gebalanceerde verbinding is, is deze bijna niet gevoelig voor ruis op de datalijn. Bij een gebalanceerde verbinding zijn de twee datasignalen geïnverteerd ten opzichte van elkaar. De ontvanger, deze module, kijkt naar het verschil van deze datasignalen. Aangezien de kabels dicht bij elkaar liggen (twister pair) zal de ruis tegen elkaar afgestreept worden aan de zijde van de ontvanger.

Om reflecties op de lijn te voorkomen moeten er afsluitweerstanden aanwezig zijn op het begin én uiteinde van de lijn. Deze module heeft deze afsluitweerstanden geïntegreerd en kunnen geselecteerd worden met soldeer jumpers.

Aansluiten en configureren van de RS485 naar TTL module

Er zijn 3 configuraties mogelijk bij deze module, te weten:

  • First: De eerste module aan het begin van de transmissielijn
  • Middle: Een module op een aftakpunt van de transmissielijn
  • Last: De laatste module aan het eind van de transmissielijn

Op de achterzijde van de module moeten er, afhankelijk van de configuratie, een aantal jumpers worden gesoldeerd. Bijvoorbeeld, voor de configuratie First soldeer je de jumpers FSA, FSB en MST. Hierdoor activeer je de juiste weerstanden die nodig zijn voor een stabiele dataoverdracht op de lijn.

Op de groene connector kunnen de datalijnen gekoppeld worden, en in het midden de shielding van de kabel. Let erop dat de shielding van de kabel maar aan één module gekoppeld is om ruisstromen te voorkomen.

Omvang van levering

  • RS485 naar TTL module
  • 1x 5 polige male header (niet gesoldeerd)
  • ESD veilig verpakt

Aanbevolen producten

Arduino Uno R3 ATmega328p (CH340G)
Uitverkocht