Communicatie modules voor Arduino

...

WiFi (ESP8266)

Onze WiFi modules zijn gebaseerd op de ESP8266 chip en kunnen direct verbinding maken met een bestaand WiFi netwerk. Ook kun je met deze modules zelf een WiFi netwerk opzetten en functioneren ze dus als kleine server.

Bekijk producten
...

Bluetooth

Het versturen van data via Bluetooth doe je in een handomdraai met één van onze handige modules. Over het algemeen is de HC-05 Bluetooth module het meest populair vanwege de lage prijs en makkelijke aansturing.

Bekijk producten
...

NRF24L01+ (2.4GHz)

Draadloos communiceren tussen twee Arduino's op de 2.4GHz band doe je makkelijk en goedkoop met de NRF24L01+ modules. Een zend- en ontvanger module heb je al voor €1,95!

Bekijk producten
...

433MHz

433mhz Communicatie modules

Bekijk producten
...

RFID Modules

Voor het lezen en schrijven van RFID kaarten en keyfobs heb je slechts 1 module en een Arduino nodig. Op de module zit een ingebouwde antenne die detecteert als er een kaart in de buurt komt.

Bekijk producten
...

Infrarood

Voor het versturen van infrarood data kun je gebruik maken van onze kleine infrarood afstandsbediening. Achter elke knop zit een bepaalde infrarood code gekoppeld zodat je een eigen infrarood verbinding kunt opzetten.

Bekijk producten

Draadloze communicatie

Met je Arduino kun je draadloos verbinding maken met andere apparaten zoals bijvoorbeeld je telefoon, TV, Arduino of een ander apparaat. Om dit te realiseren hebben wij onderstaande communicatie modules te koop zodat je jouw project makkelijk draadloos kunt laten communiceren. Welke module het handigste is hangt natuurlijk af van de toepassing.

WiFi Modules

Maak verbinding met WiFi of zet een standalone netwerkje op met de ESP8266 WiFi modules. Met deze module kun je makkelijk je Arduino aan het internet koppelen om zo je eigen Internet of Things te maken.

De ESP8266 module moet binnen enkele tientallen meters van een router staan om verbinding te krijgen met het internet. Eenmaal verbonden kun je gerust naar de andere kant van de aarde om verbinding te maken met je Arduino via het internet.

Bluetooth Modules

Met de Bluetooth modules kun je een Arduino verbinding laten maken met je telefoon, maar je kunt ook via Bluetooth met een andere Arduino communiceren.

Over het algemeen heeft Bluetooth een kort bereik, zo ongeveer 20 tot 40 meter in een open veld. Binnenshuis iets minder, ongeveer een meter of 10. Hierdoor zijn de toepassingen beperkt voor lange afstanden, maar ideaal om op korte afstand toch veel data over te sturen.

433MHz & 2.4GHz Modules

Met deze 433MHz en 2.4GHz modules kun je zelf data versturen met een verzonnen protocol op de vrije band. De zend- en ontvang modules zorgen voor een betrouwbare overdracht en het is aan jou de taak om zinvolle informatie draadloos te versturen.

De 2.4GHz modules zijn erg populair vanwege een open veld bereik van maar liefst 1100 meter (uitvoering met antenne)! Ook binnenhuis hebben ze een groot bereik en kunnen makkelijk 2 verdiepingen overbruggen. Idee voor een sensornetwerk?

RFID & NFC Modules

De RFID modules zijn draadloos, maar hebben slechts een klein bereik van enkele centimeters. Over het algemeen worden deze modules toegepast voor toegangscontrole of identificatie. Bij deze modules zitten ook de bekende Mifare kaartjes en druppels geleverd die met de schrijf- en leesmodule gebruikt kunnen worden.

GSM en GPS Modules

Met een GSM module kun je via een SIM kaart bellen en SMS'en via je Arduino. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een datalogger in het veld wilt zetten, maar niet in de buurt bent van internet. Doe er simpelweg een prepaid SIM kaartje in en je kunt de data versturen naar je hub.

De GPS module is niet om te communiceren, maar je kunt er wel een exacte locatie op aarde mee bepalen.

Infrarood zender en ontvanger

Met een eenvoudige infrarood LED en infrarood ontvanger kun je met licht data oversturen naar een Arduino of andere apparatuur zoals bijvoorbeeld een TV.

Project idee: koppel een infrarood LED en een Bluetooth module aan je Arduino om zo je TV te bedienen via je telefoon. Handig als je niet meer weet waar de afstandbediening ligt!

Bedrade communicatie

Naast draadloze communicatie kun je natuurlijk ook kiezen voor een bedrade communicatie. Communiceren via kabel is een robuuste en betrouwbare oplossing voor het versturen van data.