IRF520 MOSFET Module - IRF520MOD

Artikelnummer: CMP-164
Uitverkocht
48% Korting
€1,45
0,75 (€0,62 excl. BTW)

Als je werkt met microcontrollers zoals Arduino loop je al snel tegen het probleem aan dat een digitale pin niet genoeg vermogen kan uitsturen. Deze handige MOSFET module is dé oplossing voor het aansturen van bijvoorbeeld motoren en andere zware belastingen. Ook kun je apparaten tot 100V gelijkspanning hiermee schakelen zonder dat je Arduino in rook op gaat. Het aansturen met een PWM signaal is ook mogelijk om bijvoorbeeld motorsnelheid of lichtintensiteit te regelen.

De module is gebaseerd op de IRF520 MOSFET die tot 100V DC en 5.5A kan schakelen. Hoeveel stroom de MOSFET aan kan is afhankelijk van de stuurspanning en de koeling op de MOSFET. Uitgaande van een 5V stuursignaal en de module zonder extra koeling zou 1A zeker haalbaar moeten zijn.

Wil je de module optimaal gebruiken, dan moet de stuurspanning 10V zijn. Daarmee zal de Drain-naar-Source weerstand uitkomen op 0.27 Ohm. Voor stromen hoger dan 1A is extra koeling aan te raden. Hoeveel koeling je nodig hebt zul je zelf moeten berekenen. De IRF520 warmt ongeveer 62 graden Celsius per Watt op. Liever de module niet aanpassen, maar wel grotere vermogens kunnen schakelen? Dan kun je beter kiezen voor de relais modules (PWM wordt niet ondersteund).

Klantbeoordelingen

Anoniem
Deze koper heeft alleen een score doorgegeven.
IRF520 MOSFET Module - IRF520MOD

Aanbevolen producten