Goedkope Arduino

Goedkope Arduino bordjes

Als je op zoek bent naar een goedkope Arduino voor je project, dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Arduino's die wij verkopen zijn zogenaamde klonen van de originele Arduino. Omdat de Arduino bordjes open source zijn, heeft iedereen toegang tot de elektrische schema's en maakt het uiteindelijk niet uit of je de officiële Arduino bordjes koopt, of een goedkopere kloon: de werking blijft hetzelfde.

Kies de Arduino die bij je past

Er zijn verschillende soorten Arduino boards beschikbaar om te gebruiken in je project. Welke je precies nodig hebt hangt af van je budget, het aantal IO's, opslagruimte en nog wel meer factoren. Hieronder staat in het kort uitgelegd wat je bij elke Arduino kunt verwachten.

Arduino Uno

Toepassing: kennismaking met Arduino & eenvoudige projecten.

De ideale Arduino om meer te starten is de Uno Rev3. Aan de zijkant van dit bord zitten female headers zodat je heel gemakkelijk de IO pinnen van het bordje naar een breadboard kunt brengen. Daarnaast kunnen zogenaamde Arduino Shields direct op de Uno worden geprikt om zo de functionaliteit uit te breiden.

Om de Uno van stroom te voorzien kun je een 9V batterij, 12V adapter of USB kabel in het bordje steken.

Arduino Nano

Toepassing: Kleine standalone projecten

De Arduino Nano is eigenlijk een variant op de Arduino Uno maar dan vormgegeven op een kleine printplaat. Je kunt de Arduino Nano direct op een breadboard steken om hiermee te ontwikkelen, en naderhand kun je deze inbouwen in een kleine behuizing om het project standalone in te zetten.

Het voordeel van de Nano is de kleine vorm én dat deze direct via USB geprogrammeerd kan worden.

Arduino Pro Mini

Toepassing: Low cost standalone projecten

De Arduino Pro Mini is nóg kleiner dan de hiervoor genoemde Nano, en is ook nog iets goedkoper. Wat betreft functionaliteit is deze gelijk aan de Arduino Uno, maar er is 1 nadeel: je kunt niet direct via USB programmeren.

Omdat er geen USB converter op de printplaat is ondergebracht is dit bordje goedkoper, maar zul je wel een externe USB-naar-UART converter moeten gebruiken om het bordje te programmeren. Deze converter kun je hier kopen en is direct op de Pro Mini te klikken. Eenmaal aangesloten kun je de Pro Mini gewoon via USB programmeren.

Arduino Pro Micro

Toepassing: Native USB projecten

De Arduino Pro Micro is voorzien van aan native USB poort (dit in tegenstelling tot de Nano die niet native is), en is ongeveer even groot als de Pro Mini.

Aangezien de USB controller in de ATMega32u4 chip zit ingebakken kun je deze Arduino als HID apparaat gebruiken via USB. Natuurlijk is het ook gemakkelijk te programmeren met een USB kabel zonder tussenkomt van een UART converter.

Arduino Mega

Toepassing: Projecten met behoefte aan veel IO of grote programma's

Alle bovengenoemde Arduino's hebben slechts een beperkt aantal IO poorten. Soms heb je er gewoon veel nodig.. heel veel! De Arduino Mega is voorzien van ruim 70 (!) IO poorten en 4 UART poorten. Je kunt gerust stellen dat je hier meer dan voldoende aan hebt.

Wij hebben de Arduino Mega in twee uitvoeringen, namelijk: groot en klein. De grote variant wordt aangeraden om het prototypen makkelijk te maken. Zodra je een schakeling hebt opgebouwd en getest kun je heel eenvoudig een printplaat tekenen met headers waarop je de kleine variant klikt. Door het kleine formaat en het groot aantal IO's kun je de Arduino Mega heel goed inzetten in vrijwel elk project.

Arduino Uno R3 ATmega328p (CH340G)
Uitverkocht
Arduino Pro Mini 3.3V 8MHz - ATmega328p
39%
OFF
Op voorraad
10 stuks verkocht
€5,75 €3,50
Arduino Pro Mini 5V 16MHz - ATmega328p
Uitverkocht