Breadboard & Kabels voor Prototyping

Breadboard 170 punten - 42x35mm (Wit)
50%
OFF
Staffelkorting
Op voorraad
18 stuks verkocht
€2,50 €1,25

Schakeling bouwen op een breadboard

Om jouw elektrische schakeling te testen kun je deze vaak het beste bouwen op een breadboard. Een breadboard is een soort experimenteer printplaat waar je zonder te solderen componenten in kunt steken en met elkaar kunt verbinden. Wij hebben een aantal verschillende maten breadboards in ons assortiment zodat je kleine én grote projecten kun realiseren. Daarnaast kun je deze breadboards ook aan elkaar verbinden om een nog groter breadboard te maken.

Omdat je niet hoeft te solderen kun je veel componenten steeds weer opnieuw gebruiken, en ook het omzetten of vervangen van componenten en modules wordt een stuk eenvoudiger.

Een schakeling dat op een breadboard is geplaatst kun je daarna overnemen in een printplaat ontwerp, maar je kunt ook het breadboard in gebruik nemen voor tijdelijke projecten.

Flexibele Breadboard kabels

Om al die componenten op het breadboard met elkaar te verbinden kun je gebruik maken van zogenaamde Breadboard kabels.

In ons 65-delig breadboard kabel pakket zitten verschillende kleuren en lengtes flexibele kabeltjes die je hiervoor kunt gebruiken.

Ook hebben wij de flexibele DuPont kabels die je kunt gebruiken om modules met het breadboard te verbinden. Deze zijn dan ook uitgevoerd met male of female headers zodat de kabels altijd passen.

Breadboard kabels met vaste kern

De breadboard kabels met vaste kern zijn een stuk steviger dan de hiervoor genoemde flexibele kabels. Het voordeel hiervan is dat ze redelijk compact op een breadboard te steken zijn, en dat er net iets meer stroom doorheen kan vloeien zonder te zorgen voor een significante spanningsval.

Ook zijn de kabels met vaste kern ideaal als je jouw breadboard project wat langer in gebruik wilt nemen.