LED Matrix Display

LED Matrix met MAX7219 controller

De modules die wij verkopen zijn opgebouwd uit twee delen, namelijk: de LED matrix (rood) en een losse printplaat die voorzien is van de MAX7219 controller. Omdat je de LED matrix van de printplaat kunt halen zonder te solderen zou je deze ook kunnen vervangen door een andere kleur, bijvoorbeeld blauw.

De MAX7219 controller stuur je aan via de SPI interface, en de controller zorgt ervoor dat jouw LED Matrix display correct wordt aangestuurd. Daarnaast kun je meerdere modules met elkaar verbinden door de SPI en voedingssignalen door te lussen naar de volgende module. Bepaal dus zelf hoe groot je uiteindelijke LED matrix bord gaat worden! Ideaal voor het realiseren van lange lichtkranten.

LED Matrix 8x8 en 8x32 aansluiten

Momenteel verkopen wij een LED Matrix van 8x8 en een variant van 8x32. De 8x32 variant zijn eigenlijk 4 LED Matrix displays van 8x8 die op 1 grote printplaat al met elkaar verbonden zijn.

Aangezien beide producten zijn uitgevoerd met de MAX7219 controller kun je de 8x8 en 8x32 LED matrix zonder problemen met elkaar doorverbinden. Je kunt dus gerust je scherm zo groot maken als je dat zelf wilt, als het maar veelvouden van 8 zijn.

Via het SPI interface kun je de data met een hoge snelheid (tot 10Mbps!) inklokken. De data die je over deze bus verstuurd is vaak maar enkele honderden bytes groot waardoor je zelfs met een Arduino deze displays kunt aansturen.

De hele LED Matrix module werkt op een spanning van 5V.