OLED Display voor Arduino

Display met hoge resolutie

Het belangrijkste kenmerk van een OLED display is de hoge resolutie die behaald kan worden. Met dit kleine scherm kun je toch veel informatie weergeven. Omdat je elke pixel individueel kunt aansturen is het mogelijk je eigen menu of schermstructuur te maken zodat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte.

Daarnaast hebben deze OLED displays ook een hoge helderheid en brede inkijkhoek waardoor je zelfs overdag, bij felle zon, het display nog goed kunt lezen. Iets wat niet vanzelfsprekend is bij bijvoorbeeld LCD displays.

OLED Display aansturen met Arduino

Het aansturen van het OLED display kun je eenvoudig doen met de I2C bus van een Arduino. Sluit simpelweg de twee signaaldraden, zet 3.3V tot 5V op de voedingspinnen en je kunt direct beginnen!

Onze OLED displays zijn uitgerust met de bekende SSD1306 controller waarvoor vele libraries voor Arduino beschikbaar zijn. De meest bekende library voor het OLED display is de u8glib (hier downloaden).

Met behulp van deze library kun je nagenoeg alles weergeven op het display. Van eenvoudige tekst, tot afbeeldingen en zelfs bewegende beelden tot op zekere hoogte.